kon_sg's profile

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

Wed, Jun 6, 2018 6:00 AM

IPv6 service down again?

Hougang/Sengkang area... Smiley Sad

 

To be more specific, it got disconnected today at around 7pm (according to monitor log). Even IPv4 seems to be disconnected for 3mins (no one was home at that time), when connection came back online IPv6 went dead.

 

When router was rebooted, it was immediately assigned a new IP address range beginning with 222.x, then change again to 27.x.

 

When IPv6 was last working, it was on IP range 58.x

Responses

kon_sg

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

3 y ago

Call 1633 la... but first do all the troubleshooting step first

 

Must never give up when talking with them, frustrating yes.. but....

Wurlitzer

Trusted Advocate

 • 

188 Messages

 • 

5 Points

3 y ago

All the refrences to IP addresses in previous emails are IPv4 style,  xxx.xxx.xxx.xxxx

If you are using IPv6 they will be like this fe80::49cc:addd:9058:a27%16

 

Have you tried disabling the IPv6 protocol on your ethernet adapter and try using just IPv4?

 

 

kon_sg

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

3 y ago

I know, was trying to give as much info as possible to Starhub to 'troubleshoot'... just disappointed that likely none of these info reach the engineer
Priya_R

Alumni (Retired)

 • 

1.3K Messages

3 y ago

Hi Wurlitzer

 

Can I check if restarting your modem/ONT and router help resolve the issue at all?

kon_sg

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

3 y ago

wahahahahahahahahahahahahaha

 

i hope you all "understand" what I'm talking about now =))

 

kon_sg

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

3 y ago

@peterlivadas my issue is resolved as mentioned in post earlier. In fact it’s fixed for about a week now

 

i cannot reply pm or sent pm as it keep saying I’ve reach my limit for sending messages

kon_sg

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

3 y ago

OMG! Problem is back! 12 days problem free of which 10 days I wasn't using as I went overseas.

 

happy too early. Gotta call startup again. Router disconnected and reconnect at around 6pm this evening and IPv6 never return

 

kon_sg

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

3 y ago

OMG! Problem is back! 12 days problem free of which 10 days I wasn't using as I went overseas.

 

happy too early. Gotta call startup again. Router disconnected and reconnect at around 6pm this evening and IPv6 never return.

lonewolfsg

Respected Advocate

 • 

192 Messages

3 y ago

Interesting development. 

 

After I posted that I had no IPv6 connection, I come across a post/link from a helpful user that provided the step to turn on the IPv6 protocol on my Starhub-provided router. So I did that and I got IPv6 connection. But that does not solve my intermittent network disconnection issues.

 

So after some to and fro with customer support, I was asked to provide with a tracert screenshot and they did something at their end. I was asked to do another reboot and now has more consistent network performance.

 

I did another IPv6 test and indeed it is down. But it does not seem to have a bearing on the issue I was having previously with intermittent network disconnection. 

Amy_Law

Alumni (Retired)

 • 

3.3K Messages

3 y ago

If you're still experiencing issues with your broadband services, please update us via Private Message and I'll arrange for follow up.

 

Amy_Law

Alumni (Retired)

 • 

3.3K Messages

3 y ago

Hi Kon

 

If rebooting your modem/ONT and router does not solve your connection issues, let me have your full name, NRIC/FIN number, contact number and email address via Private Message and I'll arrange for follow up.

 

kon_sg

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

3 y ago


@lonewolfsg wrote:

Interesting development. 

 

After I posted that I had no IPv6 connection, I come across a post/link from a helpful user that provided the step to turn on the IPv6 protocol on my Starhub-provided router. So I did that and I got IPv6 connection. But that does not solve my intermittent network disconnection issues.

 

So after some to and fro with customer support, I was asked to provide with a tracert screenshot and they did something at their end. I was asked to do another reboot and now has more consistent network performance.

 

I did another IPv6 test and indeed it is down. But it does not seem to have a bearing on the issue I was having previously with intermittent network disconnection. 


Can you share the step to turn on the IPv6 protocol?

 

I don't actually have "network issue" per se, just IPv6 is down, which is an issue for some of my work, though I don't use it daily - i just don't want to wait until the time i need it and it's still dead.

 

Also, when IPv6 is down, it is causing some sort of nuisance in my own home network, something that result in certain network device cannot be 'seen' by others...

lonewolfsg

Respected Advocate

 • 

192 Messages

3 y ago


@kon_sg wrote:


Can you share the step to turn on the IPv6 protocol?

 

I don't actually have "network issue" per se, just IPv6 is down, which is an issue for some of my work, though I don't use it daily - i just don't want to wait until the time i need it and it's still dead.

 

Also, when IPv6 is down, it is causing some sort of nuisance in my own home network, something that result in certain network device cannot be 'seen' by others...


I'm using D-Link DIR868 and searching through some of your old posts, I'm very sure you are a more advanced user than me.

 

Nothing I did is anything new to you.

 

All I did was to follow the steps in this doc >> http://global.dlink.com.sg/faq/faq_pdfs/DIR-868L/DIR-868L-How-to-enable-IPv6-(StarHub).pdf 

 

Maybe my initial choice of word was incorrect. To call it 'turn on IPv6 protocol' is incorrect. I just change some setting on my router. That's all. 

 

Sorry I can't be more helpful. Or for getting your hopes up. 

kon_sg

Home Networking Expert

 • 

804 Messages

3 y ago

Ok xie xie ni.

 

Yesterday already call 1633 to lodge issue, luckily they manage to trace back the existing issue from 2 weeks ago, so save me the trouble of re-explaining it.

 

Hopefully their engineers can trace the problem quickly. whatever they did 2 weeks ago fix it 'temporarily', really hope they will explain what went wrong and why it keep recurring

 

If it's equipment user on my end, rebooting or changing equipment should fix it, unfortunately it doesn't - of course by equipment i can only refer to the router. ONT is not something I can swap out

Priya_R

Alumni (Retired)

 • 

1.3K Messages

3 y ago

Hi kon_sg

 

Can you provide me your full name, NRIC, contact number and email address via Private Message and we'll keep in touch? 

Get Started

Get Started